Bloggen

Bygga ett växthus – för plant odling

Att bygga ett växthus är den viktigaste uppgiften du kan åta sig att bygga ditt eget växthus. Uppgiften att bygga ett växthus kan vara lätt eller det kan vara svårt beroende på hur allvarligt du är om trädgårdsarbete. Att bygga ett växthus är också en populär metod för att bygga mer än ett växthus och skapa ett växthusnätverk. Jag kommer att diskutera detta i en annan artikel. Att bygga ett växthus är ett praktiskt projekt för många människor som vill odla grönsaker, blommor eller frukter. Ett växthus är en inomhus trädgård som gör det möjligt för luften att återvinnas och du får färska, gröna grönsaker. Du måste köpa en kapsling, ramen och de löstagbara panelerna.

Byggplanen

Ramen kan byggas på marknivå eller hängas upp. Båda dessa typer av ramar är lämpliga för de flesta trädgårdsarbete applikationer. En stark trådram gör en bra bas. Ditt mål är att ha ramen med dina växter för att hålla dem säkra från buggar och rovdjur. Ramen är grunden för växthuset och alla dina hyllor, fönster, lampor och kameror kommer att fästas på den. Det bör vara stabil så att den inte rör sig medan du tenderar att dina växter. Kontrollera din strömkälla för ström som körs på solpaneler eller vindkraft. Detta kommer att ge basen för din el. En annan viktig beslut du behöver göra innan du startar projektet är vilken typ av växthus du kommer att bygga. Det finns olika typer av växthus. Om du inte gillar att ha en stark struktur runt dina växter, då en välvd växthus skulle vara perfekt för dig. Dessa har runda öppningar på toppen, som kan justeras genom att hänga krukor däremellan.

Om du gillar tanken på ett traditionellt växthus men du inte gillar en stark struktur runt dina växter, skulle en sluttande växthus vara ett bra val för dig. Dessa har lutande öppningar på toppen, vilket möjliggör luftcirkulation. Se till att de sneda dörrarna inte är för låga mot marken.

Bygginspiration finns på denna här sidan husentreprenad.se.