Bloggen

Reklamannonser i tidningar – del av intäkterna

Reklam i tidningar kan ge enorma vinster för dem som vet vad de gör. Många människor tenderar att tro att du bara behöver annonsera i tidningar, men det är också en bra idé att annonsera på nätet också. Det finns några tips och strategier som du kan använda för att få ut det mesta av din reklam. Det första du vill tänka på när du tittar på kostnadseffektivitet är hur många gånger du vill köra en annons. Om du till exempel är en produkttillverkare och har många anställda kan det hända att det är mer kostnadseffektivt att köra annonser under veckan än att bara köra dem en gång per dag. Ju fler gånger du kör en annons, desto högre kostar det att placera en annons i en dagstidning. Så försök att ta reda på vilka som verkligen är mest kostnadseffektiva.

Överväga vart du kommer att placera dina annonser. Du kan till exempel upptäcka att det är den bästa vägen att ta för din annonsering att köra en annons i söndagsutgåvan av söndagstidningen. Naturligtvis vill du också ta reda på om du kommer att kunna öka försäljningen om du väljer att köra din annons på tisdag och onsdag. Om du inte kan öka försäljningen bör du gå vidare till nästa rutt. Typ av annons som du väljer är mycket viktigt. Du bör titta på hur ofta du kan ändra formuleringen i din annons, vilken typ av formulering du vill ha och vad målgruppen är. Om du till exempel riktar in dig på målgruppen som unga yrkesutövare vill du vara säker på att du använder den yngre proffsen i din annons. Om du har en stor familj kanske du vill använda ordet ”familj” i annonsen och ändra ordalydelsen för att beskriva ”storfamiljen.”

Reklam och  nyheter

Kostnaden för annonsen bör alltid vara en viktig faktor. Du kan vanligtvis köpa en komplett annons, som innehåller bilder, text, datum för när annonsen ska köras och ett betalningsdatum. Om du inte är säker på om du kommer att använda denna typ av reklam, så ska du nog titta på andra metoder för reklam som du kan använda. Det finns vissa människor som väljer att skriva sina egna tidningsannonser, vilket kan ge dig mycket mer flexibilitet när det gäller reklam.

Försök att använda alla medier som du kan. Om du till exempel har en tryckpress bör du se till att du köper en annons som passar utskriftspressen. Reklam i tidningar är också ett bra sätt att nå många typer av målgrupper, inklusive de som inte har en vanlig tidningsprenumeration. Tidningen har blivit en form av media överallt, och att komma in i tidningen är ett bra sätt att få ditt budskap. Försök att hitta några av de bästa kvalitet tidningar tillgängliga, eftersom dessa annonser kommer att vara den dyraste att köpa. Var noga med att inte offra kvaliteten på annonsen med hjälp av dålig kvalitet papper, eftersom många företag har investerat mycket pengar i reklam i tidningar. Och du bör försöka se till att texten skrivs ut i samma stil som du vill att annonsen ska visas på. Se till att ordalydelsen är tydlig och att annonsen flödar naturligt. Vissa människor tillbringar mycket tid att tänka på den perfekta annonsen för sin produkt, men när de får annonsen, de aldrig tänka på hur man gör det ännu bättre. Det är därför det är så viktigt att öva din annons innan du skriver ut den, och att se till att det är klart och välskrivet.

Besök denna sida stockholmsbladet.se om tidningar och nyheter.