Bloggen

Kombinera färg med inredning

Att förstå hur man kombinerar färg är att bli mycket mer flexibel och kreativ. Färgerna vi använder i vår vardag är övervägande röda, gula och blå. Vi vet alla instinktivt innebörden av dessa tre färger när de placeras tillsammans i en traditionell palett av färger. Faktum är att de flesta av oss har en förståelse för dessa tre färger och vet att de går ihop som kaffe och grädde. Om du vill skapa en målning, eller en ritning eller skulptur, av något som är enkla färger som inte behöver komplexa blandning, behöver du inte tänka för mycket på hur man kombinerar färg. En blandning av färger och en kombination av färger är allt som behövs. Olika tekniker kan vara nödvändiga för att uppnå ett annat resultat. De flesta konstnärer är inte medvetna om de många tekniker som kan användas.

Färgstark design

Blandning, skuggning, målning med tre färger, och med hjälp av pasteller kommer alla att vara mycket användbara för många ändamål. Du måste bara vara fantasifull och veta vilken typ av målning du vill göra. Vad du gör är att hitta den kombination som är mest attraktiv för dig. Om du till exempel är designer kan du bli ombedd att bara använda två färger. Detta gör att du kan skapa en mycket enkel design, en logotyp eller ett konstverk. Använda tre färger kan fungera bra om du vill uppnå en levande färgstark illustration. Skillnaden mellan vad du ser när du först tittar på duken eller ett foto och vad du upplever när du sätter dig ner för att läsa det är den psykologiska effekten av färgerna på din visuella upplevelse. Det är därför blanda färger är så viktigt.

Olika toner kan ha mycket olika inverkan på betraktaren. Det är intressant att experimentera med en kombination av toner för att få en ny stil av färg. Du kan lära dig nyanserna i konst och färgteori. Målningar kan ibland vara mycket svårt att kombinera, men det kan göras. När du börjar finns det många regler och processer att följa. Håll det enkelt. Om du har en liten duk, försök att skapa en målning som fungerar för en liten familj eller ett klassrum. Det är här den gamla klassiska gråzonen är det perfekta valet. Den grå är mjuk och smälter väl med den gula och blå. Se till att använda mindre område för denna blandning, sedan ge intryck av tre toner. En i mitten och två i kanterna. Använd de två tonerna för himlen och rymden. Alltid måla från ögonhöjd upp. Detta är lättare för de flesta människor och ger en mycket renare utseende till målningen. Prova denna teknik ut med en liten del av ett träd, och du kommer att se hur effektivt det är att använda tre färger för en komposition.

Besök mobelklassiker.se för vidare information.